Facebook

Nieuws

Hier laten we allerlei nieuwtjes weten wat er binnen onze organisatie speelt.

In de voorjaarsvakantie hebben wij weer ontzettend veel plezier beleefd met onze BSO. We hebben alweer zin in de volgende vakantie!

Mocht u interesse hebben in vakantieopvang kunt u contact met ons opnemen.

  

Buiten slapen.

Vanaf januari 2017 bieden wij de mogelijkheid op uw kindje lekker buiten te laten slapen in onze speciale buitenbedjes.

Voor meer info zie onze brochure buiten slapen

Onze Peuterscholen zijn weer begonnen. In de maand september mogen alle peuters die dit jaar 2 jaar worden komen kijken met hun papa’s en/of mama’s van 10.00-11.00. Voor informatie hierover klik dan op onze startpagina op de link.

Onze Peuterscholen zitten in Hippolytushoef en in Den Oever. Wij werken met kleine groepjes van 8 kinderen per groep. Dit om alle kinderen de juiste aandacht te kunnen geven voor de ontwikkeling naar de basisschool. Onze pedagogisch medewerkers zijn hier goed in geschoold om de juiste begeleiding te geven. Kinderen die extra begeleiding nodig hebben voor de ontwikkeling krijgen 1 op 1 begeleiding van onze eigen trainer voor de voorschoolse ontwikkeling van een kind.

Wij werken samen met het consultatie bureau die om de maand bij ons op bezoek komt waaraan u dan ook de vragen kunt stellen. Samen met de logopediste hebben we overleg en een overdracht als u kindje het advies krijgt om daar heen te gaan.

Wilt u het beste voor uw kindje dan is uw kindje op onze peuterschool op de juiste plek.

Voor een kennismaking met onze organisatie en de peuterschool kunt u alle dagen contact opnemen via 0227-593392 of via info@kinderopvanghollandskroon.nl.

Wilt u vrijblijvend een kijkje nemen dan hebben wij in de maand september onze peuter kijkdagen.

Beste ouders,

Zoals vele ouders wel merken zijn wij met het leuke thema "Hatsjoe" bezig van het VVE programma UK&PUK. Puk is ziek en de kinderen verzorgen hem heel erg goed.

Ze leren wat ze allemaal nodig hebben om puk beter te maken, hoe verzorgen we puk. We plakken pleisters en verbinden puk met verband, wat zien we de kinderen hierin genieten. Maar ohoh nu is juf ook ziek, alle kinderen gaan juf verzorgen en al snel is ze beter. Samen met de kinderen zijn we naar de dokter gegaan met puk om te kijken of de dokter puk beter kon maken. De kinderen leren hier veel van, maar wij willen ouders hier ook wat van laten leren.

Daarom nodigen wij alle ouders, ook ouders die geen klant van ons zijn uit voor een avond kinder EHBO bij ons te volgen.

Woensdag 29 juni beginnen we om 19.00 in de Brede School te Den Oever.

Verdere info volgt nog.

Beschermd in de zon

De zon zit weer in de maand! Genieten dus. Maar ook oppassen voor de schadelijke gevolgen van de zon, vooral voor kinderen. Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon. 

Waarom? Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door uv-straling uit zonlicht gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat celdeling bij hen snel. Zo snel, dat niet alle beschadigde huidcellen kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen. 

Bescherm je kind door goed te smeren, het dragen van bedekkende kleren en af en toe de zon te weren.

Smeren met zonnebrandcrème

• Gebruik een zonnebrandcrème met beschermingsfactor (SPF) van minstens 30;

• Smeer je kind een halfuur voor het naar buiten gaat in;

• Smeer je kind in voordat ze naar school of de opvang gaat;

• Herhaal het smeren iedere 2 uur, of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of het sporten. 

Hoe dik moet je smeren? Smeer lekker dik! Zuinig smeren geeft een lagere beschermingsfactor dan op de verpakking staat.


Wij adviseren 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:
1 voor gezicht en hals
2 voor armen en schouders
2 voor borst, buik en rug
2 voor benen en voeten


Vergeet de bekende vergeten plekken niet: oren, lippen én de bovenkant van voeten. 

Een zonnebrand die je maar één keer per dag hoeft aan te brengen en toch de hele dag beschermt klinkt mooi, maar is niet voor iedereen voldoende. Het hangt af van je huidtype en bezigheden op een dag. Wil je zeker weten dat je voldoende smeert? Herhaal het dan iedere twee uur. 
 

Kleren: bedek de huid  

·         Bescherm de huid met bijv. een shirt met mouwen;

·         Sommige kleding laat nog uv-straling door. Als je zeker wilt zijn van de bescherming tegen de zon, kies dan uv-werende kleding;

·         Hoedjes of petjes helpen hoofd en nek beschermen;

·         Zet een zonnebril op (met uv-werende glazen).

·          

Weren: zoek af en toe de schaduw op

• Tussen 12 en 15 uur is de zon het schadelijkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren;

• Hoe? Gebruik bomen, parasols of bijvoorbeeld schaduwdoeken;

• Houd kinderen jonger dan 1 jaar helemaal uit de directe zon.

 

Kinderen zien hoe jij omgaat met bescherming tegen de zon. Geef daarom het goede voorbeeld.

 

Wij vragen u om uw kind(eren) in te smeren voordat ze naar de opvang komen, en neemt u weer zonnebrand crème mee met een hoge factor? Zo kunnen wij ook uw kind(eren) goed beschermen tegen de zon.

 

 

Als de kinderen vakantie hebben, gaan we natuurlijk wat leuks doen met de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Hollands kroon. Wat hebben we afgelopen voorjaarsvakantie een leuke week beleefd.

Op maandag zijn we naar het theater in Den Helder geweest met alle kinderen. vele kinderen van onze BSO keken vermaakt naar het theater van Mister Geraldi en vonden de rit erheen al een feestje. Dinsdag hadden we de binnen speeltuin van goudvis op de planning staan. Terwijl het buiten regende vermaakte alle kinderen zich in de ballenbak, van de glijbanen, op de springkussens en in de helikopters.  De leidsters hadden het er maar druk mee om alle kunstjes van alle kinderen te bekijken die ze zichzelf aan hadden geleerd.

Woensdag hadden we een gezellige kookdag, met alle kinderen hebben we heerlijke groentesoep gemaakt en daarna werd er volop gesmuld van de kookkunsten. Deze dag gingen we ook oefenen voor onze echte Hollands Kroon got talent show die we donderdag gingen doen.

Donderdag stond in teken van kunstjes, optredens en show. Alle kinderen oefende erop los om aan het einde van de dag hun optreden te laten zien aan iedereen die daar interesse in had.

Vrijdag was de laatste dag van de vakantie, en we gingen heerlijke pannenkoeken maken. Alle kinderen mochten echt zelf de pannenkoeken maken, bakken en natuurlijk opeten.

We hebben echt een fantastische vakantieweek gehad, volop uitjes, plezier en activiteiten.

Voor meer info www.kinderopvanghollandskroon.nl

Beste Ouders,

Er is weer een nieuw programma gemaakt voor de kinderen van de BSO ook voor de voorjaarsvakantie staat er een programma in. Deze kunt u vinden onder het kopje BSO activiteiten programma februari 2016. Iedere dag kunnen de BSO-kinderen deelnemen aan individuele en/of groepsactiviteiten. De kinderen zijn niet verplicht hieraan mee te doen, al zullen wij ze natuurlijk wel stimuleren.

                        

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Dit jaar staat het prentenboek 'We hebben er een geitje bij!' van Marjet Huiberts en Iris Deppe centraal.
Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Vσσr Mik het baby geitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderij dieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.
 
Voorlezen is elke dag een feest! of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen
 
  • Een boek kiezen
  • Hetzelfde boek een paar keer voorlezen
  • Voorleesrituelen
  • Voorlezen met stemmetjes
  • Te moeilijk of niet?
  • Voorspel samen het verhaal
  • Moeilijke woorden
  • Laat uw kind vertellen
  • Voorbereiding op het zelf voorlezen

De voorleesdagen zijn vaak gekoppeld aan het voorleesontbijt en daarom gaan wij gedurende de voorleesdagen ook iedere ochtend samen een broodje eten om 9.00 op het Kinderdagverblijf.

We eten dan i.p.v. fruit gezamenlijk lekker een broodje , kadetje of een lekkere krentenbol met thee / melk of optimel erbij. Jullie mogen in jullie pyjama komen voor het voorleesontbijt.

Dat wordt smullen!

En om de dagen nog leuker te maken nodigen wij alle opa’s en oma’s die het leuk vinden uit om gezellig een uurtje bij ons te komen kijken en het boekje voor te lezen.

De opa’s en oma’s zijn welkom van 9.30-10.30 uur en kunnen zich via onderstaande strook opgeven op een voorkeursdatum.

Wij hebben er weer zin in!

Het team van Kinderopvang Hollands Kroon

Beste Ouders,

Er is weer een nieuw programma gemaakt voor de kinderen van de BSO. Deze kunt u vinden onder het kopje BSO activiteiten programma januari 2015. Iedere dag kunnen de BSO-kinderen deelnemen aan individuele en/of groepsactiviteiten. De kinderen zijn niet verplicht hieraan mee te doen, al zullen wij ze natuurlijk wel stimuleren.

Hoera, op 4 januari gaat peuteropvang Hollands kroon van start! We hebben al allemaal leuke aanmeldingen voor onze peuteropvang.

Peuteropvang Hollands Kroon vindt u per 4 januari in Hippolytushoef en Den Oever, voor Wieringerwerf zijn we nog druk bezig om dit volgend jaar te gaan starten. De opvang is drie uur per ochtend geopend (van 8.45 tot 11.45 uur). In onze peuteropvang worden kinderen van twee tot vier jaar op speelse wijze voorbereid op de basisschool.

Eigen groepsruimte
Peuteropvang Hollands Kroon heeft straks 3 vestigingen. De vestiging Hippolytushoef houden we voorlopig op de huidige locatie op het rozenlaantje, De peuteropvang Den oever komt in de brede school in het voormalig peuterspeelzaal, de vestiging Wieringerwerf komt in hetzelfde pand als kinderdagverblijf. De peuteropvang krijgt in dit mooie pand een eigen groepsruimte.

De kinderen op de peuteropvang krijgen een vast dagritme en er worden passende thema’s aangeboden. De groep biedt de peuters veel leuk, afwisselend en educatief speelmateriaal. Ook kunnen de kinderen gebruikmaken van de buitenruimte.

Voorbereiding op basisschool
Hollands Kroon werkt met de voorschoolse methode Uk & Puk. Deze methode met handpop en peutervriend Puk richt zich op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Ook voor taalvaardige kinderen is Uk & Puk uitdagend en leuk.

Het programma Uk & Puk zit de hele ochtend in de activiteiten verweven. Tijdens het spelen, maar ook bijvoorbeeld tijdens het eten, verschonen en buiten spelen. Eigen inbreng van het kind is een essentieel onderdeel in elke activiteit. Het jaar wordt verdeeld in tien thema’s (zoals ‘Hatsjoe!’, ‘Knuffels’ en ‘Ik en mijn familie’). Elk thema komt terug in de activiteiten die de pedagogisch medewerkers met de kinderen doen. Spelenderwijs leren de peuters zo heel veel.

Goedkoper dat u denkt
De peuteropvang bij Hollands Kroon bedraagt 6,95 euro bruto per uur. Daar gaat vrijwel altijd nog een percentage toeslag van af. Dit kan toeslag van de landelijke overheid zijn (de kinderopvangtoeslag die de Belastingdienst verstrekt) of toeslag van de gemeente (als u een VVE-indicatie of sociaal-medische indicatie heeft).


Proefberekening
Wilt u een proefberekening? Dat kan natuurlijk ook! Via www.toeslagen.nl berekend u wat u uiteindelijk betaald.

Wilt u meer informatie kunt u ons altijd bereiken op 0227-593392. 

Het eerste kabinet-Rutte vond nog dat het volstrekt uit de hand liep met de gesubsidieerde kinderopvang, Rutte II gooit het roer weer om: de bijdrage van de overheid voor de opvang van kinderen gaat in 2016 fors omhoog. Werkende ouders die een kind drie dagen per week naar de opvang sturen, gaan er maandelijks enkele tientjes op vooruit.

Beste Ouders,

Er is weer een nieuw programma gemaakt voor de BSO kinderen. Deze kunt u vinden onder het kopje BSO activiteiten programma oktober 2015. Iedere dag kunnen de BSO-kinderen deelnemen aan individuele en/of groepsactiviteiten. De kinderen zijn niet verplicht hieraan mee te doen, al zullen wij ze natuurlijk wel stimuleren.

In de periode van 7 september t/m 16 oktober werken wij met een nieuw Uk en Puk-thema: Reuzen en kabouters.

Gedurende 6 weken zullen de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ centraal staan. Deze begrippen worden uitgewerkt door het thema te starten met een voorleesverhaal over een kabouter eneen reus. Het is van belang dat de kinderen een beeld hebben van wat een kabouter en wat een reus is, want niet alle kinderen kunnen zich hier iets bij voorstellen.

Het voorleesboek over ‘Kabouter Bim’ en de ondersteunende prenten uit de voorleesactiviteiten maken de begrippen ‘reus’ en ‘kabouter’ duidelijk. Naar aanleiding van het verhaal gaan de kinderen aan de slag met de begrippen ‘groot’ en ‘klein’.

Woorden als "groot, klein, hoog, laag, kabouter, reus, paddenstoel" zullen in dit thema centraal staan en worden regelmatig herhaald om de kinderen bekend te maken met deze (nieuwe) begrippen.

 

Iedere dag wordt verslag gedaan van onze activiteiten via de facebookpagina van Kinderopvang Hollands Kroon.

Deze zomervakantie maken wij een reis door de tijd. We starten in de tijd van de Dino's: de Oertijd. Veel kinderen kennen dit wel van films als Ice Age. En welke jongen houdt er nu niet van dinosaurussen! We gaan de sfeer van lang geleden proeven door creatief en actief aan de slag te gaan in prehistorische sfeer.
 
In week 2 vervolgen we onze tijdreis en leren we alles over de Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren. Veel in ons dagelijks leven is nog terug te vinden uit deze tijdsperiodes. Want wist je bijvoorbeeld dat de Olympische Spelen al door de oude Grieken zijn bedacht?
 
De 3e vakantieweek staat in het teken van de Middeleeuwen: jonkvrouwen, ridders, kastelen en paarden. Lekker eten en creatief aan de slag gaan met diverse materialen staan deze week op het programma. 
 
In week 4 gaan wij op pad met wereldberoemde ontdekkingsreizigers en wetenschappers. Zeker weten dat jij je na deze week een echte ontdekkingsreiziger voelt!
 
De 5e vakantieweek gaan wij terug naar de tijd van jullie opa's en oma's. Hoe leefden zij? En wat deden jouw opa en oma nu de hele dag zonder computer, want die bestond toen immers nog niet. Vanuit deze tijd is het een klein stapje naar de tijd van nu. Natuurlijk weten jullie daar alles van maar je zult je ook nu zeker niet vervelen. 
 
En dan zijn we alweer bij de laatste week aanbeland. In week 6 nemen we een kijkje in de toekomst. Sterren en planeten, wat weet jij er al van? Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de ruimte. Raketten, robots, buitenaardse wezens... Wat zal de toekomst ons brengen?
 
Heb je zin om mee te gaan op onze ontdekkingsreis door de tijd? Meld je (tijdig) aan en stap samen met ons in de tijdmachine.
 
Op de website vinden jullie het complete programma voor alle weken. 
 
Tot ziens en zonnige groetjes
 
van het team van de BSO

Deze week ging "juf" José verkleed als zwarte Piet. Maar wat heb je nodig om een Piet te zijn? De kinderen konden het haar heel goed vertellen en voor ze het wisten zat daar niet hun juf maar een echte zwarte Piet in de kring...

Soms moet er ook écht gewerkt worden bij Kinderopvang Wieringen en iedereen draagt op zijn manier zijn steentje bij. De laarzen gaan aan en er wordt flink geknuffeld met Sjimmie het schaap en konijntje Renner. De dieren krijgen voer en eieren worden geraapt. Met z'n allen inspecteren we het binnenverblijf van Sjimmie. In het zonnetje genieten we van onze welverdiende limonade en koekje.Aan het werk ...

Donderdag 5 juli Speeltuin helderse buurt

Naar het strand

Bij Kinderopvang Hollands Kroon staan wij uitgebreid stil bij de geboorte van een broertje of zusje. Op alle kinderen maakt dit tenslotte grote indruk! Samen maken wij iets moois voor de baby en smullen wij van de traktaties van de grote broer of zus.

Op 18 mei gaan alle kinderen van kinderopvang Wieringen naar de kermis. Het is een dolle boel. Met z'n allen in de draaimolen is natuurlijk een feest en voor we weer terug gaan krijgt iedereen nog een heerlijke oliebol.

We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk is het dan zover! De kou lijkt verdreven en eindelijk kunnen we genieten van het zonnetje. Zelfs de waterpret ontbreekt niet! Wat hebben we genoten...

Maandag zijn de kinderen naar het strand van Den Helder geweest. Heerlijk even uitwaaien en rennen op het strand. Samen met Monique en stagiair Rogier is er gepicknickt met uitzicht over de bollenvelden. Vervolgens gespeeld in het zand en in het water!

Paashaas gesignaleerd bij BSO

Vrijwilligersdag op de Kinderopvang!

Mister Geraldi

Foto's carnaval

Geitjes voeren

Heerlijk creatief bezig op de BSO in Wieringerwerf!